Mijn naam is Erick Borger, geboren en woonachtig in Zwolle. Lang geleden kwam een vriend bij mij met de vraag of we mee zullen doen aan de halve marathon van Zwolle. Mijn eerste reactie was, ben je wel goed ik ga geen 21 km hardlopen. Maar na er kort over nagedacht te hebben, de uitdaging toch maar aangegaan. En sindsdien is het stofje niet meer weggegaan.

 

Wat is nu leuk aan hardlopen? Heerlijk in de buitenlucht actief bezig zijn. Je kunt na een drukke dag heerlijk je hoofd leegmaken, maar ik kom ook vaak op nieuwe en leuke ideeën  om te gaan doen. Het voordeel van hardlopen is dat je het altijd en overal kunt doen.

 

Naast het geven van trainingen bij JEP Running School geef ik ook bootcamptraining. Heb ik samen met Peter Jansen een hardloop speciaal winkel, Lopers Company Zwolle aan het Gasthuisplein en werk ik bij Tennet.

 

In de afgelopen jaren heb ik vele halve marathons gelopen waaronder in Ljubljana, Valencia, San Sebastiaan, Porto, Marseille, Zwolle, Egmond aan Zee en Terschelling. Ik heb 2 marathons gelopen, die van Rotterdam en de Jungfrau marathon.

 

Joost Klaver